Със своя приветлив, ярко жълт цвят глухарчетата са приятна гледка. Използвано

...
Със своя приветлив, ярко жълт цвят глухарчетата са приятна гледка. Използвано
Коментари Харесай

Пресни и свежи листа от глухарче прочистват дебелото черво от полипи

Със своя привлекателен, блестящо жълт цвят глухарчетата са приятна панорама. Използвано за чай, като добавка към салати, за изработката на вино и за сурогат на кафето, глухарчето е потребна и леснодостъпна билка.

Самото растение е на практика неунищожимо – дълбоките му корени са здрави, само че даже да бъдат откъснати, могат да регенерират. Скубане, хербициди, даже огнехвъргачки – нищо не е в положение да „ изгони “ глухарчето. 

Това дали на него се гледа като на пакостник или на кулинарен и медицински подарък, зависи единствено от познанията ни за него. Младите листа на глухарчето са богати на минерали, изключително на калий, калций, цинк и витамини A, B, C и D. 

Изсушени и запарени под формата на парещ чай или добавени пресни върху салатата – са чудесна добавка към всеки здравословен режим на хранене. 

Те работят, като пречистват кръвта и лимфата от насъбрани отрови.

Изпечените корени на глухарчето се употребяват като безкофеинов сурогат на кафето. 

Смесват се с няколко шушулки изсушен кардамон и се стриват на прахуляк тъкмо преди варене.

Именно горчивината на билката крие една от изгодите за храносмилането: този усет подтиква отделянето на характерни стомашни сокове, които възбуждат апетита. 

Настойки от глухарче се дават на хора, които са прекарали тежко заболяване или по друга причина страдат от липса на вкус.

Макар съцветието на глухарчетата да е атрактивно с жълтия си цвят, то не наподобява изключително ядливо. 

Ако се бере рано заран, съцветията са горчиви и неприятни, само че след пладне, глухарчето отваря необятно цвета си, с цел да се наслаждения на слънцето. 

Тогава усетът му става по-мек и даже необичайно сладостен. 

В този си недопечен тип растението е уместно при главоболия, които се облекчават бързо и без странични резултати, както и за изработката на вино. 

Две торби отворени цветове са задоволителни за приемането на една бутилка.

Виното от глухарчета е с прелестен златист цвят и има усет на дестилирана слънчева светлина – безусловно, изключително с добавени карамфили, тази напитка е една от запазените марки на лятото. 

То укрепва уринарната система и оказва помощ в управлението на инконтецията при възрастни хора.

Различните предписания за салати, настойки и смазки, приготвяни с билката са с потвърдено облагородяващ резултат над черния дроб и жлъчния мехур, оказват помощ също по този начин при екзема и акне. 

Редовният банкет на чай от стъбълце и листа на глухарче спомага понижаването на кръвното налягане, облекчава болката от ставни проблеми и укрепва организма против вирусни инфекции.

Млечният крем от прясното стъбълце на растението се употребява като репелент против комари и срещу бръчки.

Поради съществуването на някои химически съединения е мощно целесъобразно да се заобикаля използването на билката в какъвто и да е тип, при банкет на антибиотици. 

До натравяне няма да се стигне, само че антибиотици като ципрофлоксацин, еноксацин и левофлоксацин могат да се окажат със мощно понижена успеваемост.

Възможно е също при хора, страдащи от пролетни алергии, да се появи контактен дерматит, зачервяване на очите и зной при усвояване на билката в какъвто и да е тип.

Днес редакторите на портала search-2.blogspot.com ще ви показват една изпитана рецепта против полипи на дебелото черво.

Пресните листа от глухарче могат да изчистят рисковите полипи по дебелото черво. 

За да предотвратите този здравословен проблем, а точно полипите, да прераснат в по-страшно заболяване, можете сами да си помогнете с този естествен лек.

За да си приготвите нужната примес са ви нужни към 50 грама пресни и свежи листа от лековитото глухарче.

След това ги измийте и счукайте усърдно в хаванче, по опция да не е железно.

Като се получи каша, прибавете към 0,500 мл. преварена вода, с температура, близка до телесната. Не бива да превишите дозата, защото глухарчето е много мощна билка.

Оставете счуканите листа от глухарче да се наквасен във водата най-малко 30 минути. 

Прецедете и  по този начин получената примес ще бъде употребена за клизма, като се предлага преди лечебната клизма да си извършите пречистваща клизма.

Между двете процедури оставете най-малко два часа, с цел да можете да изхвърлите насъбраните екскременти и да се успокои дебелото черво.

След като минат тези два часа, си направете лечебната клизма, като се пробвайте да задържите сместа от пресните листа на глухарче най-малко за 30 минути.

За да постигнете стремежи резултат е належащо да повторите тази лечебна процедура през ден. 

Така след 10 дни и пет процедури ще можете да си извършите медицински проучвания и сами ще се уверите в здравословните изгоди на пресните листа на лечебното глухарче.

Ако публикацията ви е харесала, може да ни последвате и споделите обявата с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР